GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı




4


240


TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
QF-EHEA: 1. Düzey
Yönelim: Akademik
Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
Kategori: Ana Yeterlilik

MEZUNLARIN İSTİHDAM PROFİLLERİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden iyi eğitim almış ve deneyimli mezunlar her türlü yeme içme işletmesinde şef/aşçı olarak çalışabilir. Yiyecek ve içecek işletmelerinde orta ve üst kademe mutfak ve çeşitli yönetim kademelerinde çalışabilirler. Turizm sektöründe yiyecek ve içecek bölümlerinde pazarlama, satış, satın alma, menü planlama, üretim yönetimi gibi çeşitli alanlarda görev yapabilirler. Mezunlar, gıda endüstrisinde üretim ve ürün tasarımında rol alabilirler. Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı ile yiyecek ve içecek işletmecisi olarak kendi işlerini kurabilme imkânı bulunmaktadır. Öğrencileri geleceğin girişimcileri olarak yetiştirmek de gastronomi bölümünün amaçları arasındadır.