GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı




4


240


TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
QF-EHEA: 1. Düzey
Yönelim: Akademik
Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
Kategori: Ana Yeterlilik

DERS PROGRAMI

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60031YETOZ-YGP2011 Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) Turkish 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
60231YEEOZ-ING1031 İngilizce I English 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60232YETOZ-TRK1011 Türk Dili Turkish 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60721METOZ-GAS0041 Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri Turkish 1 2 2 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0351 Mutfak Matematiği ve Terminoloji Turkish 2 0 2 4 Mesleki Alan
60721TATOZ-GAS0011 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş Turkish 3 0 3 4 Temel Alan
60721TATOZ-GAS0021 Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri Turkish 3 0 3 4 Temel Alan
60721TATOZ-GAS0341 Gıda Güvenliği ve Sanitasyon Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60222YETOZ-ATA1022 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Turkish 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60231YEEOZ-ING1042 İngilizce II English 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60721METOZ-GAS0662 Stocklar, Soslar ve Çorbalar Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721TATOZ-GAS0362 Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
60721TATOZ-GAS0392 Mutfak Tarihi Turkish 3 0 3 5 Mesleki Alan
60821METOZ-GAS0382 Depolama Yönetimi ve Satınalma Turkish 2 0 2 5 Temel Alan
Yetkinlik Geliştirme Dersi I (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60232TATOZ-GAS0443 Gastronomi ve Göstergebilim Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
60721METOZ-GAS0253 Gıda İşleme Yöntemleri Turkish 2 0 2 5 Temel Alan
60721METOZ-GAS0403 Temel Pişim Teknikleri Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0423 İçeceklere Giriş Turkish 2 0 2 5 Temel Alan
60721METOZ-GAS0433 Unlu Mamüllere Giriş Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
Genel Eğitim Dersi I 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Genel Eğitim)
Yetkinlik Geliştirme Dersi II (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60721METOZ-GAS0454 Avrupa Mutfağı Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0464 Menü Planlama ve Maliyetlendirme Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
60721METOZ-GAS0474 Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0484 Hastalıklarda Beslenme ve Güncel Diyetler Turkish 2 0 2 3 Temel Alan
60721METOZ-GAS0494 Mutfak Kimyası Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
Seçmeli Ders I 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi III (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60414TATOZ-GAS0515 Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama Turkish 2 0 2 3 Temel Alan
60721METOZ-GAS0505 Türk Mutfağı I Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0525 Asya Mutfağı Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0535 Soğuk Mutfak Turkish 2 2 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0545 Yemek Kültürü ve İletişim Turkish 2 0 2 3 Temel Alan
Seçmeli Ders II 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi IV (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60721METOZ-GAS0286 Servis ve Sunum Teknikleri Turkish 2 0 2 3 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0566 Ekmek Yapımı Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0576 Türk Mutfağı II Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0586 Mekan Tasarımı ve Yerleşimi Turkish 3 0 3 3 Temel Alan
60721METOZ-GAS0676 Amerika Mutfağı Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
Seçmeli Ders III 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi V (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60031YETOZ-YGP2137 Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) Turkish 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
60421TATOZ-GAS0617 Gıda Mevzuatı ve Sürdürülebilirlik Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
60721METOZ-GAS0597 İleri Seviye Pastacılık Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0607 İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0627 Tabak Tasarımı Turkish 1 2 2 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0637 İnsan Kaynakları Yönetimi Turkish 2 0 2 3 Temel Alan
Seçmeli Ders IV 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi VI (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60000IUTOZ-GAS0148 İşletmede Mesleki Eğitim Turkish 0 0 17 22 İşyerinde Uygulama Eğitimi
60031PRTOZ-GAS0338 Bitirme Projesi Turkish 0 0 6 8 Mesleki Alan
Temel Alan
Mesleki Alan
Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
İşyerinde Uygulama Eğitimi
 % 25.83  % 42.08  % 22.92  % 9.17