AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI |
|||||
---|---|---|---|---|---|
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı | |||||
Önlisans Derecesi |
2 |
120 |
Örgün |
|
DERS PROGRAMI |
1. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
50031YETOZ-YGP2041 | Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) | Türkçe | 1 | 0 | 1 | 1 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu) | ||
50231YEEOZ-ING1051 | İngilizce I | İngilizce | 2 | 0 | 2 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu) | ||
50721METOZ-ASC0021 | Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri I | Türkçe | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
50721METOZ-ASC0071 | Mutfak Matematiği ve Terminolojisi | Türkçe | 2 | 0 | 2 | 3 | Mesleki Alan | ||
50721TATOZ-ASC0011 | Beslenmenin Temel İlkeleri | Türkçe | 2 | 0 | 2 | 3 | Temel Alan | ||
50721TATOZ-ASC0191 | Gıda Hijyeni | Türkçe | 2 | 0 | 2 | 4 | Temel Alan | ||
51013METOZ-ASC0031 | İçecek Bilimi | Türkçe | 2 | 0 | 2 | 3 | Mesleki Alan | ||
51013METOZ-ASC0041 | Mutfak Kültürü ve Tarihi | Türkçe | 2 | 0 | 2 | 4 | Mesleki Alan | ||
51013METOZ-ASC0051 | Mutfak Organizasyonu | Türkçe | 2 | 0 | 2 | 3 | Mesleki Alan | ||
Toplam Kredi | 18 | 30 |
2. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
50231YEEOZ-ING1062 | İngilizce II | İngilizce | 2 | 0 | 2 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu) | ||
50721METOZ-ASC0252 | Dünya Mutfakları Uygulamaları I | Türkçe | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
50721METOZ-ASC0262 | Ekmek ve Unlu Gıda Üretim Teknikleri | Türkçe | 1 | 3 | 3 | 4 | Mesleki Alan | ||
50721METOZ-ASC0272 | Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri II | Türkçe | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
50721METOZ-ASC0282 | Türk Mutfağı I | Türkçe | 1 | 3 | 3 | 4 | Mesleki Alan | ||
50912TATOZ-ASC0102 | Hastalıklarda Diyet ve Beslenme | Türkçe | 2 | 0 | 2 | 3 | Mesleki Alan | ||
51013METOZ-ASC0112 | Menü Planlama | Türkçe | 2 | 0 | 2 | 3 | Mesleki Alan | ||
Yetkinlik Geliştirme Dersi I (Önlisans) | 0 | 0 | 2 | 3 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Toplam Kredi | 20 | 31 |
3. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
50031YETOZ-YGP2103 | Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) | Türkçe | 1 | 0 | 1 | 1 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu) | ||
50542TATOZ-ASC0183 | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve Maliyet Hesaplamaları | Türkçe | 1 | 1 | 2 | 4 | Mesleki Alan | ||
50721METOZ-ASC0203 | Türk Mutfağı II | Türkçe | 1 | 3 | 3 | 4 | Mesleki Alan | ||
50721METOZ-ASC0213 | Dünya Mutfakları Uygulamaları II | Türkçe | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
50721METOZ-ASC0223 | Pasta ve Çikolatacılık | Türkçe | 1 | 3 | 3 | 4 | Mesleki Alan | ||
50721METOZ-ASC0233 | Soğuk Mutfak | Türkçe | 1 | 3 | 3 | 4 | Mesleki Alan | ||
51013METOZ-ASC0273 | Servis ve Sunum Teknikleri | Türkçe | 1 | 2 | 2 | 5 | Mesleki Alan | ||
Yetkinlik Geliştirme Dersi II (Önlisans) | 0 | 0 | 2 | 3 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Toplam Kredi | 19 | 30 |
4. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
50222YETOZ-ATA1043 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi | Türkçe | 4 | 0 | 4 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu) | ||
50232YETOZ-TRK1033 | Türk Dili | Türkçe | 4 | 0 | 4 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu) | ||
50417IUTOZ-ASC0094 | İşletmede Mesleki Eğitim | Türkçe | 0 | 0 | 17 | 22 | İşyerinde Uygulama Eğitimi | ||
Toplam Kredi | 25 | 30 | |||||||
Programın Toplam Yerel ve AKTS Kredileri | 82 | 121 |
% 5.83 | % 56.67 | % 20.00 | % 18.33 |