ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI AşçılıkSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):101 Temel Öğrenme Alanı:81
  • Kategori: Ana Yeterlilik

DERS PROGRAMI

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
50031YETOZ-YGP2041 Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) Türkçe 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
50231YEEOZ-ING1051 İngilizce I İngilizce 2 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
50721METOZ-ASC0021 Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri I Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0071 Mutfak Matematiği ve Terminolojisi Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
50721TATOZ-ASC0011 Beslenmenin Temel İlkeleri Türkçe 2 0 2 3 Temel Alan
50721TATOZ-ASC0191 Gıda Hijyeni Türkçe 2 0 2 4 Temel Alan
51013METOZ-ASC0031 İçecek Bilimi Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
51013METOZ-ASC0041 Mutfak Kültürü ve Tarihi Türkçe 2 0 2 4 Mesleki Alan
51013METOZ-ASC0051 Mutfak Organizasyonu Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
50231YEEOZ-ING1062 İngilizce II İngilizce 2 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
50721METOZ-ASC0252 Dünya Mutfakları Uygulamaları I Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0262 Ekmek ve Unlu Gıda Üretim Teknikleri Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0272 Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri II Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0282 Türk Mutfağı I Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
50912TATOZ-ASC0102 Hastalıklarda Diyet ve Beslenme Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
51013METOZ-ASC0112 Menü Planlama Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
Yetkinlik Geliştirme Dersi I (Önlisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
50031YETOZ-YGP2103 Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) Türkçe 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
50542TATOZ-ASC0183 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve Maliyet Hesaplamaları Türkçe 1 1 2 4 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0203 Türk Mutfağı II Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0213 Dünya Mutfakları Uygulamaları II Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0223 Pasta ve Çikolatacılık Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0233 Soğuk Mutfak Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
51013METOZ-ASC0273 Servis ve Sunum Teknikleri Türkçe 1 2 2 5 Mesleki Alan
Yetkinlik Geliştirme Dersi II (Önlisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
50222YETOZ-ATA1043 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Türkçe 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
50232YETOZ-TRK1033 Türk Dili Türkçe 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
50417IUTOZ-ASC0094 İşletmede Mesleki Eğitim Türkçe 0 0 17 22 İşyerinde Uygulama Eğitimi
Temel Alan
Mesleki Alan
Yetkinlik Geliştirme
İşyerinde Uygulama Eğitimi
 % 5.83  % 56.67  % 20.00  % 18.33