AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı




2


120


TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans (Mesleki)
TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
QF-EHEA: Kısa Düzey
Yönelim: Önlisans (Mesleki)
Sınıflandırma (ISCED 2013):101 Temel Öğrenme Alanı:81
Kategori: Ana Yeterlilik

DERS PROGRAMI

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
50031YETOZ-YGP2041 Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) Türkçe 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
50231YEEOZ-ING1051 İngilizce I İngilizce 2 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
50721METOZ-ASC0021 Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri I Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0071 Mutfak Matematiği ve Terminolojisi Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
50721TATOZ-ASC0011 Beslenmenin Temel İlkeleri Türkçe 2 0 2 3 Temel Alan
50721TATOZ-ASC0191 Gıda Hijyeni Türkçe 2 0 2 4 Temel Alan
51013METOZ-ASC0031 İçecek Bilimi Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
51013METOZ-ASC0041 Mutfak Kültürü ve Tarihi Türkçe 2 0 2 4 Mesleki Alan
51013METOZ-ASC0051 Mutfak Organizasyonu Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
50231YEEOZ-ING1062 İngilizce II İngilizce 2 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
50721METOZ-ASC0252 Dünya Mutfakları Uygulamaları I Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0262 Ekmek ve Unlu Gıda Üretim Teknikleri Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0272 Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri II Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0282 Türk Mutfağı I Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
50912TATOZ-ASC0102 Hastalıklarda Diyet ve Beslenme Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
51013METOZ-ASC0112 Menü Planlama Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
Yetkinlik Geliştirme Dersi I (Önlisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
50031YETOZ-YGP2103 Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) Türkçe 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
50542TATOZ-ASC0183 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve Maliyet Hesaplamaları Türkçe 1 1 2 4 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0203 Türk Mutfağı II Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0213 Dünya Mutfakları Uygulamaları II Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0223 Pasta ve Çikolatacılık Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
50721METOZ-ASC0233 Soğuk Mutfak Türkçe 1 3 3 4 Mesleki Alan
51013METOZ-ASC0273 Servis ve Sunum Teknikleri Türkçe 1 2 2 5 Mesleki Alan
Yetkinlik Geliştirme Dersi II (Önlisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
50222YETOZ-ATA1043 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Türkçe 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
50232YETOZ-TRK1033 Türk Dili Türkçe 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
50417IUTOZ-ASC0094 İşletmede Mesleki Eğitim Türkçe 0 0 17 22 İşyerinde Uygulama Eğitimi
Temel Alan
Mesleki Alan
Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
İşyerinde Uygulama Eğitimi
 % 5.83  % 56.67  % 20.00  % 18.33