ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Yapı Yönetimi TezliSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

YAPI YÖNETİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Yüksek Lisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Tezli Yüksek Lisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 7. Düzey
  • QF-EHEA: 2. Düzey
  • Yönelim: Akademik
  • Sınıflandırma (ISCED 2013): Temel Öğrenme Alanı:34,58
  • Kategori: Ana Yeterlilik

PROGRAM AMACI

Ülkemizde ve dünyada inşaat sektörü sektörün kendi ekonomik büyüklüğü, ona bağlı olan yapı malzemeleri sanayiinin büyüklüğü ve istihdam büyüklüğü açısından ülke ekonomisini ayakta tutan sektörlerin başında gelir. Yapım süreci kullanılan malzeme, ekipman ve teknoloji çeşitliliği ve farklı uzmanlıklardaki yapım ekiplerinin bir araya gelmesi nedeniyle karmaşık bir süreçtir. Bu sürecin maliyet, kalite ve zaman kısıtları çerçevesinde yönetilmesi günümüzde inşaat sektörünün ana eksenini oluşturur. Yapı yönetimindeki performans ve verim inşaat sektörünün performans ve verimini belirleyen en önde gelen faktördür. İnşaat sektöründe sihirli anahtar yapı yönetimindeki başarıdır.
Yapı Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programının amacı bu ihtiyaca yanıt vermek üzere yönetici adayı yetkin yapı yönetimi uzmanlarını ve bu alanda araştırma ve akademik çalışma yapacak uzmanları yetiştirmektir.