ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI PsikolojiSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Lisans Derecesi


4


240


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
  • QF-EHEA: 1. Düzey
  • Yönelim: Akademik
  • Sınıflandırma (ISCED 2013): Temel Öğrenme Alanı:31
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Psikoloji bilimi; teknolojik gelişmeler, küreselleşme ve göç gibi etmenlerin sonucunda meydana gelen hızlı ulusal ve uluslararası düzeydeki değişimlerden etkilenen bireyin, toplumun ve birey-toplum etkileşimlerinin daha iyi anlaşılması açısından önem taşımaktadır. Değişen ekonomik ve toplumsal koşullar sonucunda stres düzeyinin artması, psikolojik destek almaya ilişkin ön yargıların azalması ve psikolojik desteğe erişimin kolaylaşması gibi nedenler ile ruh sağlığı uzmanlarına duyulan ihtiyaç da artmaktadır. Son yıllarda bireylerin psikolojik desteğe olan ihtiyacının artmasına ve farklı alanlarda istihdam olanaklarının oluşmasına paralel olarak psikoloji bilimini öğrenmek ve uygulamak isteyen gençlerin sayısında da önemli düzeyde artış olduğu görülmektedir.

Genel olarak psikologlar hastaneler, özel klinikler, eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri gibi farklı kurum ve kuruluşlarda psikolojik destek çalışmalarını yürütmektedirler. Psikolojik destek çalışmalarının yanı sıra psikolojik sorunlar ortaya çıkmadan psikolojik dayanıklılığın arttırılması, psikolojik ve sosyal risklerin belirlenmesi amacı ile çok sayıda önleyici program da yürütmektedirler. Psikoloji mezunları sadece klinik alanında çalışmamaktadır. Özellikle son yıllarda psikoloji bölümü mezunlarının çalışma alanları genişlemiştir. Mezunlar farklı sektörlerde yürütülen çalışmalarda da yer almaya başlamışlardır. Endüstriyel psikolojiden spor psikolojisine, nöropsikolojiden sosyal psikolojiye kadar farklı alanlarda uzmanlık kazanan psikoloji mezunları, özel şirketlerde ve sivil toplum kuruluşlarında istihdam olanağı bulabilmektedirler.

Eğitim faaliyetlerine 2018-2019 Güz Dönemi’nde lisans programı ile başlayan Beykoz Üniversitesi Psikoloji Bölümü, psikoloji öğrencilerinin farklı psikoloji alanlarında hem kuramsal alt yapı hem de mesleki deneyim kazanmalarını amaçlamaktadır. Psikoloji lisans programı sunduğu zorunlu ve seçmeli dersler, bilimsel araştırma ve staj olanakları ile öğrencilerinin farklı psikoloji alanlarında uzmanlaşmalarına olanak vermektedir. Psikologların geniş çalışma alanları düşünüldüğünde, Beykoz Üniversitesi Psikoloji Bölümü Lisans Programı psikolojinin farklı alt alanlarında uzman ve yetkin psikologlar yetiştirilmesine önemli katkı sağlayacaktır.





Program hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.