ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Sosyal HizmetlerSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

SOSYAL HİZMETLER ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013): Temel Öğrenme Alanı:76
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Günümüz toplumlarında küreselleşme, hızlı toplumsal değişimler, artan eşitsizlikler,kentsel nüfus yoğunluğunun hızlanması sonucunda, toplum kaynaklarından yeterli oranlarda yararlanamayanların sayısı artmıştır. Sosyal devlet anlayışı, bu dezavantajlı grupların desteklenmesi için sosyal politikalar geliştirmek ve sosyal hizmet yapılandırılmasını yeniden gözden geçirmek zorunda kalmıştır. Sosyal hizmet; birey, aile ve toplumların yaşadıkları çevre koşullarında, kontrolleri dışında gelişen sorunların önlenmesi ve çözülmesini, maddi ve maddi olmayan ihtiyaçlarının karşılanmasını, sosyal refahın ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesini hedefleyen, mücadeleye dayalı dinamik bir meslektir.

TYT puan türü ile öğrenci alan Sosyal Hizmetler Programı 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Programın eğitim dili Türkçe ve 120 AKTS'dir. Programda müfredat; yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık dersleri ve iş yerinde uygulama eğitimi olacak şekilde yapılandırılmıştır.