ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI DiyalizSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

DİYALİZ ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013): Temel Öğrenme Alanı:72
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Diyaliz programı öğrencilerimiz diyaliz hastasının ihtiyaçlarını ve bakımını sürdürmede hasta ile iletişim sağlamada profesyonel bir yaklaşımla hasta ve ailesinin fiziksel, psikolojik ve sosyal yaşamlarına adaptasyonlarına yardımcı olacak eğitim alırlar.

TYT puan türü ile öğrenci alan Diyaliz Programı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Programın eğitim dili Türkçe ve 120 AKTS'dir. Programda müfredat; yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık dersleri ve iş yerinde uygulama eğitimi olacak şekilde yapılandırılmıştır.

Bu bölümü başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, özel hastaneler ve Sağlık Bakanlığına bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında Diyaliz birimlerinde çalışma imkanı bulmaktadır. Diyaliz setleme, hastayı diyalize hazırlama ve diyalizi sonlandırma işlemlerinin yanı sıra, hasta yaşam bulgularının takip edilmesi ve tıbbi olarak kayıt edilmesi, hasta bakım uygulamaları, ilaç hazırlama ve uygulaması ve hastaya pozisyon verilmesi gibi uygulamaları gerçekleştirirler.
Program hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız

Program hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.