ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Tıbbi Görüntüleme TeknikleriSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013): Temel Öğrenme Alanı:72
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Tıbbi görüntüleme teknikleri sağlık personeline sağladığı kolaylık nedeniyle büyük öneme sahiptir. Yeni nesil teknoloji ile tıbbi görüntüleme teknikleri gelişmektedir. Bu gelişmeye paralel olarak görüntüleme teknikleri, hastalığın önceden tespit edilmesi, var olan sorunların en aza indirgenmesi ve daha detaylı görüntüleme elde edilmesi şeklinde tasarlanmaktadır. Bu nedenle tıbbi görüntüleme tekniklerini etkin ve doğru şekilde kullanabilecek nitelikli tekniker ihtiyacı artacaktır.
Programın sunmuş olduğu teorik ve uygulama eğitimler ile bu ihtiyaca cevap verebilmek, tıbbi görüntüleme teknikleri programının önemini vurgulamaktadır.

TYT puan türü ile öğrenci alan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Programın eğitim dili Türkçe ve 120 AKTS'dir. Programda müfredat; yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık dersleri ve iş yerinde uygulama eğitimi olacak şekilde yapılandırılmıştır.

Alınan öğretim ile radyolojinin konvansiyonel ve dijital cihazların kullanımında, ışın tedavisi gören hastaların cihazlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında, Nükleer Tıp bölümünün çeşitli ünitelerinde gerekli bilgi ve tecrübeye sahibi olurlar.

Program hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.