ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Bilgi Güvenliği TeknolojisiSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

BİLGİ GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):061 Temel Öğrenme Alanı:48
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmelerle birlikte bu teknolojilerin hammaddesi, girdisi ve çıktısı olan bilginin güvenliği önem kazanmıştır. Her geçen gün daha fazla bilgi dijital ortamlarda işlenmekte, hizmete sunulmakta, taşınabilmekte ve arşivlenmektedir. Bilgi güvenliği, bilgiye yetkisiz erişimi engelleyerek gizliliğini sağlamak, bilginin bozulmadan bütünlüğünü ve doğruluğunu korumak ve istenildiği zaman erişilebilirliğine imkan vermektir. Bilgi güvenliği, siber varlıklar(yazılım,donanım ve ağ), insan, süreç, yöntem ve metodoloji gibi bir çok kavramı barındıran ve bilişim dünyası için her geçen gün önemi yükselen bir alandır. Kurum veya kuruluşlar kar etmek, katma değer sağlamak, rekabet oluşturmak ve kurumsal sürdürülebilirliği sağlayabilmek için sahip olduğu bilgiyi doğru teknolojileri doğru amaçla ve doğru şekilde kullanabilecek iş gücüne ihtiyaç duymaktadır.

TYT puan türü ile öğrenci alan Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı 2017-2018 Öğrenim yılında ilk öğrencileriyle buluşarak eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık dersleri ve işyeri uygulamaları şeklinde yapılandırılmıştır. 120 AKTS'lik derslerin; %13'ü temel alan, %20’si yetkinlik, %48’i mesleki alan uzmanlık ve %18’i işyeri uygulamaları(staj) dersleridir.

Program hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.