ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI İç Mekan TasarımıSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

İÇ MEKAN TASARIMI ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):021 Temel Öğrenme Alanı:21
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

İç Mekân Tasarımı, mimari mekanların iç bölümlerinin işlev ve kullanıcı ihtiyaçlarına uygun olarak multidisipliner bir yaklaşımla tasarlanmasını amaçlayan bir meslek dalıdır.
Beykoz Üniversitesi İç Mekân Tasarımı Programı 2017 yılında kurulmuş, yenilikçi ve özgün bir eğitim modeline sahip bir önlisans programdır. Güçlü akademik kadrosu ile güncel tasarım yaklaşımlarını ve her gün yenilenmekte olan yapı malzemesi bilgilerini öğrencilerine aktarmayı amaçlamış ve bu doğrultuda yaratıcı ve teknik donanımı yeterli tasarımcı ve uygulayıcı mezunlar vermeyi ilke edinmiştir.
2 yıllık bir önlisans programı olan İç Mekân Tasarımı Programı, TYT puanı ile öğrenci almaktadır. Program öğrencileri 3+1 Modeli ile öğrenim görürler. Bu model ile öğrencilerimiz program süresi olan 4 yarıyılın 3 yarıyıllarında yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık derslerini tamamlar, son 1 yarıyılda ise sektör işletmelerinde işyerinde uygulama eğitimi alırlar.
Mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yapmış olduğu Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları taktirde üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilir ya da yurtdışında bir üniversitede lisanslarını tamamlayabilirler. Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) girip başarılı puanı almaları durumunda, üniversitelerin kontenjanları dahilinde; El Sanatları, Geleneksel Türk El Sanatları, Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık, Restorasyon ve Konservasyon ile Tezhip bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans mezunu olabilirler.