ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI AşçılıkSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):101 Temel Öğrenme Alanı:81
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Ülkemizde artan nüfus ve hızla gelişen turizm sektörü sebebiyle aşçılık alanında eğitimler oldukça talep görmektedir. Okulumuzun Aşçılık Programında, mesleki alana yönelik teorik dersler dışında, Turizm işletmeleri ve restoranlarda, tecrübeli elaman ihtiyacını karşılamak üzere, üstün bilgi ve becerilerle donatılmış genç aşçılar yetiştirmek için yemek hazırlama ve sunma ile her türlü mutfak becerisi edinmeye yönelik uygulama ağırlıklı bir eğitim verilecektir.

3+1 eğitim sistemi süresince adaylara mesleki anlamda verilen eğitimlerin yanı sıra, son dönem yerinde staj uygulamasıyla öğrencilerimizin iş hayatına kısa sürede atılmaları sağlanacaktır. Bölümümüzden mezun olan öğrenciler eğitimlerini tamamladıktan sonra gerek yurt içi gerekse yurt dışında otellerde, restoranlarda, catering şirketlerinde aşçı ya da yönetici olarak çalışabileceklerdir.

Program hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.