ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Mimari RestorasyonSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

MİMARİ RESTORASYON ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):073 Temel Öğrenme Alanı:58
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Mimari Restorasyon, tarihsel ve kültürel anlamda değer taşıyan ve kültür varlığı olarak değerlendirilen mimari eserlerin bilimsel ve doğru yöntemlerle korunmasını ve onarılmasını sağlayarak geleceğe aktarılmasını amaçlayan bir meslek dalıdır.
Beykoz Üniversitesi Mimari Restorasyon Önlisans Programı 2018 yılında kurulmuş, dinamik ve modern eğitim anlayışına sahip bir programdır. Güçlü akademik kadrosu ile güncel restorasyon anlayışlarını ve uluslararası restorasyon tekniklerini öğrencilerine aktarmayı amaçlamış ve bu doğrultuda kamu ve özel kuruluşlarda aranılan altyapıya sahip mezunlar yetiştirmeyi ilke edinmiştir.
2 yıllık bir önlisans programı olan Mimari Restorasyon Programı, TYT puanı ile öğrenci almaktadır. Program öğrencileri 3+1 Modeli ile öğrenim görürler. Bu model ile öğrencilerimiz program süresi olan 4 yarıyılın 1,2 ve 4. yarıyıllarında yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık derslerini tamamlar, 3. yarıyılda ise sektör işletmelerinde işyerinde uygulama eğitimi alırlar.
Mezun olan öğrenciler ÖSYM’nin yapmış olduğu Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları taktirde üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilir ya da yurtdışında bir üniversitede lisanslarını tamamlayabilirler. Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) girip başarılı puanı almaları durumunda, üniversitelerin kontenjanları dahilinde; Çini, El Sanatları, Eski Çini Onarımları, Geleneksel Türk El Sanatları, Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Mimarlık, Restorasyon ve Konservasyon, Şehir ve Bölge Planlama ile Tezhip bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans mezunu olabilirler.