GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI |
|||||
---|---|---|---|---|---|
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı | |||||
4 |
240 |
TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey Yönelim: Akademik Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81 Kategori: Ana Yeterlilik |
PROGRAM EĞİTİM HEDEFLERİ (PEH) |
1 | Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olan ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilen |
2 | Bilimsel bilgi ve bilimsel düşünme temelinde sorgulayıcı tutuma sahip |
3 | Bağımsız veya ekip içinde çalışma ve sorumluluk alma davranışı gelişmiş |
4 | Dünya mutfaklarında tanınan geleneksel yemeklerin kökeni, etkileri ve ülkelere göre özelliklerini bilen, değişik ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabilen. |
5 | Gıdaların hazırlama ve pişirme, depolama süreçlerinde geçirdiği kimyasal ve yapısal değişikliklerin nedenini açıklayabilen |
6 | Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını bilen ve uygulayan |
7 | İşletmecilik faaliyetlerini güncel bilgi ve iletişim teknolojileri kullanarak verimli ve etkili bir şekilde uygulayabilen |