GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı




4


240


TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
QF-EHEA: 1. Düzey
Yönelim: Akademik
Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
Kategori: Ana Yeterlilik

PROGRAM EĞİTİM HEDEFLERİ (PEH)

Program Eğitim Hedefleri (PEH), programdan mezun olan öğrencilerin mezuniyetlerinden birkaç yıl sonra iş ve/veya akademik yaşamlarında ulaşmaları beklenen hedefleri ifade eder. Bu bağlamda, bu program için belirlenmiş olan Program Eğitim Hedefleri aşağıda verilmektedir:
1 Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olan ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilen
2 Bilimsel bilgi ve bilimsel düşünme temelinde sorgulayıcı tutuma sahip
3 Bağımsız veya ekip içinde çalışma ve sorumluluk alma davranışı gelişmiş
4 Dünya mutfaklarında tanınan geleneksel yemeklerin kökeni, etkileri ve ülkelere göre özelliklerini bilen, değişik ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabilen.
5 Gıdaların hazırlama ve pişirme, depolama süreçlerinde geçirdiği kimyasal ve yapısal değişikliklerin nedenini açıklayabilen
6 Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını bilen ve uygulayan
7 İşletmecilik faaliyetlerini güncel bilgi ve iletişim teknolojileri kullanarak verimli ve etkili bir şekilde uygulayabilen