ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI İş ve Örgüt Psikolojisi TezsizSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

İŞ VE ÖRGÜT PSİKOLOJİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Yüksek Lisans Derecesi


1.5


90


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Tezsiz Yüksek Lisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 7. Düzey
  • QF-EHEA: 2. Düzey
  • Yönelim: Akademik
  • Sınıflandırma (ISCED 2013): Temel Öğrenme Alanı:22,31,34
  • Kategori: Ana Yeterlilik

PROGRAM EĞİTİM HEDEFLERİ (PEH)

Program Eğitim Hedefleri (PEH), programdan mezun olan öğrencilerin mezuniyetlerinden birkaç yıl sonra iş ve/veya akademik yaşamlarında ulaşmaları beklenen hedefleri ifade eder. Bu bağlamda, bu program için belirlenmiş olan Program Eğitim Hedefleri aşağıda verilmektedir:
1 İş hayatındaki çalışanlara yönelik verimliliği, performansı ve davranışları belirleyen iş, ekip, yönetim ve örgütsel etkenlere dair detaylı uygulamalı ve teorik modellerin anlaşılmasını sağlamak.
2 İş ve örgüt psikolojisi alanında profesyonel bir şekilde çalışan kişilerin görev, sorumluluklarına yönelik farkındalık oluşturmak ve buna yönelik beceriler kazandırmak.
3 Örgüt ve iş yaşamı arasındaki ilişkiyi bilimsel olarak inceleyebilmek için gerekli becerileri ve uygulamalı çözümleri kazandırmak.
4 Çalışanların kişisel ve örgütsel ihtiyaçlarını analiz etme, problemleri teşhis etme, uygun model ve müdahaleler üretme vasıtasıyla birey, grup ve örgüte dair sorunları çözme ve proje yürütme becerilerini geliştirmek.
5 Bilimsel çalışmalara yönelik yetkinlikler kazandırarak, literatür taraması, alan yazını okuma, vaka çalışmaları inceleme gibi konularda uygun becerileri geliştirmek.