GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı




4


240


TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
QF-EHEA: 1. Düzey
Yönelim: Akademik
Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
Kategori: Ana Yeterlilik

STAJ VE ÇALIŞMA OLANAKLARI

Mezun Gastronomi ve Mutfak Sanatı uzmanları: turizm, seyahat ve ulaştırma sektörlerinde; restoran ve otel gibi yoğun olarak müşterileri hacmine sahip, yeme, içme, eğlence ve konaklama hizmetlerinin verildiği her mekânda çalışabilirler. Gıda ürünlerinin işlendiği ve anında müşteriye sunulabildiği yerlerde görev yapabilirler. Yemek fotoğrafçılığından, yeme içme sektörü işletme yöneticiliğine kadar yiyecekle ilgili aklınıza gelen her alanda görev alabilirler. Yurtdışı okullarla işbirliği ve Erasmus anlaşmaları bölümün eğitim hedefleri arasında yer almaktadır.