ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Görsel İletişimSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

GÖRSEL İLETİŞİM ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):021 Temel Öğrenme Alanı:21
  • Kategori: Ana Yeterlilik

MEZUNLARIN İSTİHDAM PROFİLLERİ

Programda kitle iletişim ve sosyal bilimlere yönelik derslerle birlikte görsel iletişimin gereksinimi olan, teknoloji ve estetikle geliştirilen uygulama dersleri bütünleşik olarak işlenmektedir. Teorik ve uygulamalı eğitim sonunda “Görsel iletişimci” ve/veya “Görsel Tasarımcı” olarak Özel Sektörde ve Kamu Kurumlarında görev alacak mezunların çalışma alanları oldukça geniştir.

Programdan mezun olan öğrencilerimiz reklam sektöründe yoğun olarak, görsel ileti odaklı çalışırlar. Kitle iletişimi ve reklamcılık üzerine iş yapan kuruluşlar, medya ve iletişim üzerine hizmet veren işletmeler, reklam ajansları, kamu kurumları ile özel kurum ve kuruluşların kurumsal iletişim departmanlarında görev alabilirler. Grafik ve Dijital Tasarım Ajanslarında, baskı işleri, dijitlal işler ile ilgili uygulamacı tasarımcı, sosyal medya yönetmeni; tanıtım ve iletişim birimlerinde tasarımcı olarak; TV kanallarında, video ve sinema prodüksiyon ve post-prodüksiyon ajanslarında uygulamacı tasarımcı ve sanat yönetmeni olarak ya da alanlarında akademik kariyer yapmak için lisansüstü öğrencisi olarak uzmanlaşarak, çalışabilirler.