ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Grafik TasarımıSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

GRAFİK TASARIMI ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013): Temel Öğrenme Alanı:21,48
  • Kategori: Ana Yeterlilik

PROGRAM AMACI

Tasarım ilkeleri doğrultusunda sanatsal bakış açısı ve estetik kaygı çerçevesinde ürünler üretebilen, sektörün gelişimine adapte olabilen, araştırmacı, sorgulayan, hayal kurabilen ve uygulamalarda kendini geliştirmiş bireyler yetiştirmek. Gelişen ve değişen teknolojik dünyaya ayak uydurabilmek için gelişimini sürekli olarak yenileyen Grafik Tasarımı Bölümü, geleneksel ve dijital medya için gelişimini sürdürmektedir. Dijital tasarımın çeşitli alanlarında aktif olan, ürünler üretebilen, uygulamalı atölye ve laboratuvarlar da teknik açıdan donanımlı olabilecek dersler de eğitim programında yer alır. Eğitim döneminde ayrıca bilgisayar destekli tasarım, fotoğraf, illüstrasyon, tipografi, portfolyo gibi ağırlıklı derslerin yanında, sanat ve tasarım kültürü, tasarımda algılama ve iletişim ve görsel ve grafik sanatlar gibi teorik derslerle de öğrencilerin beceri ve bilgi sahibi olması sağlanır.

Amacımız, sektörün dinamiklerine hakim, sanatsal ve kültürel yönden kendini yetiştirmiş, mesleki uygulamalara hakim, hayal gücü ile uygulama alanlarını bağdaştırabilen bireyler yetiştirmek.