ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI LojistikSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

LOJİSTİK ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013): Temel Öğrenme Alanı:84
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Üretim, ticaret ve lojistik birbirlerinin ayrılmaz bütünleyicileridirler. Do­layısıyla bir malın üretim noktaları ile tüketim noktaları aynı yerde değil­se lojistiğe her zaman ihtiyaç vardır. Öte yandan Türkiye, hem kalabalık nüfus yapısıyla büyük bir pazar olarak düşünüldüğünden, hem de do­ğu-batı ve kuzey-güney ekseninde oluşacak fiziksel mal hareketlerinde avantajlı köprüsel konumu nedeniyle gitgide daha önemli bir hale gel­mektedir. Ekonomik krize rağmen birçok yabancı lojistik şirketinin Tür­kiye’de partner aramaları ve şirket evlilikleri gerçekleştirmeleri bunun en önemli göstergelerindendir. Ürünlerin ilk hammaddesinden son ürün olarak tüketiciye ulaşana kadar olan serüveninde her aşamasında bir değer katıldığı için değer zinciri de denen ve yeni yüzyılla birlikte her geçen gün artarak karşımıza çıkan “Tedarik Zinciri Yönetimi” yaklaşımı günümüzde işletmeleri neredeyse tüm faaliyetlerinde zincir odaklı bir bakış açısına sahip olmaya zorlamaktadır. Bu yüzdendir ki, Cranfield Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Martin Cristopher’in “gelecek­te rekabet şirketler arasında değil, ürünlerin tedarik zincirleri arasında olacaktır” sözü okulumuzdaki programların içeriklerinin hazırlanmasın­da ilham kaynağı olmuştur.
Ülkemizde lojistik sektörü son yıllarda hızla gelişme gösteren genç ve dinamik bir sektördür. Türkiye, lokasyon olarak Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa arasında bir aktarma merkezi oluşturması ve günümüzde yeniden canlandırılmaya çalışılan İpekyolu’nun üzerinde bulunmasından kaynaklanan avantajlı konumu ile birçok otorite tarafından “lojistik üs” olma iddiası veya ideali ile tanımlanmaktadır.
Lojistik Programı, lojistik sektörünün her alanında sorumluluk alabilecek işgücü oluşturmak amacıyla tasarlanmıştır. Bu programı tercih eden öğrenciler aldıkları temel yönetim derslerinin yanı sıra lojistik yönetimi, stok yönetimi, satın alma ve tedarik, depolama gibi sektörel dersleri de alarak gerekli bilgi ve becerileri kazanır. Böylelikle kendi nitelik ve becerilerine göre lojistik sektöründe iş bulabilecekleri gibi girişimci olma olanağına da sahip olurlar.
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olarak bizler mavi yakanın gücüne inanmaktayız. Lojistik faaliyetlerin sürdürülebilmesinde sektörün en büyük ihtiyaçlarından biri olan nitelikli mavi yaka yetiştirmek ve ulusal, uluslararası şirketlerde orta ve üst düzey yönetici kademelerine öğrencilerimizi hazırlamak öncelikli hedeflerimizdendir.

Program hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.