ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Görsel İletişimSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

GÖRSEL İLETİŞİM ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):021 Temel Öğrenme Alanı:21
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Görsel İletişim, iletilmek istenilen herhangi bir mesajın, daha anlaşılabilir, daha etkili ve daha akılda kalıcı olmasını sağlayacak, yöntem, araç ve teknolojilerle üretilen görsel ürünler aracılığıyla mesajların aktarıldığı bir etkinlik alanı, bir tasarım disiplinidir. Görsel tasarımlar, iletilmek istenilen herhangi bir mesajın, daha anlaşılabilir, daha etkili ve daha akılda kalıcı olmasını sağlar. Karmaşık verileri ve fikirleri görselleştirmek ve sunmak için gelişmiş bilgisayar teknolojisi de dahil olmak üzere sayısal araçların kullanılması, programın uygulamaları için temel gerekliliktir.

Geleceğin dijital proje yöneticilerine olan ihtiyaç her geçen gün artarken, benzerler arasında farklı ve yaratıcı görsel iletişim öğelerini uygulayabilen iletişimciler medya ve reklam dünyasına yön verecekler. Bu alanda bireyi bekleyen en önemli konu, yaratıcılık ve görsel düşünme becerisi olacaktır. Bu bağlamda, Görsel İletişim Programı, yaratıcılığı, teoriyi, iletişim stratejilerini, profesyonel pratikleri ve tasarım etiğini merkez alarak öğrencilerinin temel tasarım, tasarım stüdyosu, ilüstrasyon, tipografi, fotoğraf, medya teknikleri, web tasarımı, video prodüksiyon ve post prodüksiyon gibi alanlarda yetkinlikler edinmiş mezunlar olarak sektöre kazandıracaktır.

TYT puan türü ile öğrenci alan Görsel İletişim Programı 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Program Başkanlığını Öğr.Gör. Serap Bozkurt yapmaktadır. Programda müfredat; Yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık dersleri ve iş yeri uygulamaları şeklinde yapılandırılmıştır. 120 AKTS'lik derslerin; %20'si temel alan, %15'i yetkinlik, %47'si mesleki alan uzmanlık ve %18'i işyeri uygulamaları(staj) dersleridir.

Program geleceğin dijital proje yöneticilerini, görsel iletişim dünyasının gözde çalışanlarını yetiştirmek üzere tasarlanmıştır. Programı tercih eden öğrencilerin görsel iletişimin uzmanlık alanlarını destekleyen bir dizi teknolojiyi keşfetmeye teşvik edilir ve sektörel dersleri alarak gerekli bilgi ve becerilere sahip olurlar.