ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI MimarlıkSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

MİMARLIK LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Lisans Derecesi


4


240


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
  • QF-EHEA: 1. Düzey
  • Yönelim: Akademik
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):073 Temel Öğrenme Alanı:58
  • Kategori: Ana Yeterlilik

PROGRAM PROFİLİ

Beykoz Üniversitesi Mimarlık Lisans Programı Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesinde (QF-EHEA) 1. Düzey, Avrupa Yaşam Boyu Öğrenme Yeterlilikler Çerçevesi (EQF-LLL) ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ile Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesinde (TYYÇ) 6. Düzeyde tanımlanan akademik ağırlıklı bir lisans programıdır. Program Beykoz Üniversitesi’nin, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin ve Mimarlık Bölümü’nün vizyonu ve misyonu ve Beykoz Üniversitesi Eğitim-Öğretim Modeli doğrultusunda, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikleri Çerçevesi (TYYÇ) yeterlilikleri ve ilgili ulusal (MÜDEK) ve uluslararası (ABET) akreditasyon kuruluşlarının koşullarını sağlayacak şekilde hazırlanmıştır.

Programın, Eğitimde Uluslararası Standart Sınıflandırması (ISCED1997, ISCED 2011, ISCED-2013) ile Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine (TYYÇ) göre sınıflandırmasını gösteren alan ve düzey kodları aşağıda verilmiştir:

ISCED 1997 ve ISCED 2011 Eğitim Alan Kodu: 058 Mimarlık ve Yapı
ISCED 2013 Eğitim Alan Kodu: 073 Mimarlık ve Yapım
TYÇ ve TYYÇ Düzeyi: 6
TYYÇ Yeterlilik Türü : Akademik Ağırlıklı Lisans Derecesi
TYYÇ Temel Alan Kodu: 58 Mimarlık