ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Gastronomi ve Mutfak SanatlarıSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Lisans Derecesi


4


240


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
  • QF-EHEA: 1. Düzey
  • Yönelim: Akademik
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
  • Kategori: Ana Yeterlilik

GENEL BİLGİ

Gastronomi, yiyecek ve içecek kültürünün sanat ve bilime dönüşmüş halidir. Salt bir meslekten öte bir sanat dalıdır. Gastronomi ve mutfak sanatları; kültürü, gıdayı, ekonomiyi, işletmeyi ve birçok bilim dalını içine alan multidisipliner bir bilim dalıdır. Verilen eğitimle sektöre nitelikli çalışan yetiştirmek ana amaçtır. Bu bölüm mutfak disiplini ve bilgisi kazandırılan öğrencilere, yiyecek ve içecek işletmelerinde çalışabilecek yetileri kazandırmaktadır. Mezunlarımız, alanı ile ilgili konularda, bireysel veya grup olarak araştırma ve geliştirme yapabilen, meslek etiğinin önemini kavramış, özel veya kamu kurumlarında çalışmak veya kendi işletmesini kurabilmek için gerekli bilgi birikimine sahip bireyler olacaktır.


Program hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.