GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI |
|||||
---|---|---|---|---|---|
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı | |||||
Lisans Derecesi |
4 |
240 |
Örgün |
|
PROGRAM EĞİTİM HEDEFLERİ (PEH) |
1 | Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olan ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilen |
2 | Bilimsel bilgi ve bilimsel düşünme temelinde sorgulayıcı tutuma sahip |
3 | Bağımsız veya ekip içinde çalışma ve sorumluluk alma davranışı gelişmiş |
4 | Dünya mutfaklarında tanınan geleneksel yemeklerin kökeni, etkileri ve ülkelere göre özelliklerini bilen, değişik ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabilen. |
5 | Gıdaların hazırlama ve pişirme, depolama süreçlerinde geçirdiği kimyasal ve yapısal değişikliklerin nedenini açıklayabilen |
6 | Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını bilen ve uygulayan |
7 | İşletmecilik faaliyetlerini güncel bilgi ve iletişim teknolojileri kullanarak verimli ve etkili bir şekilde uygulayabilen |