GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI
|
Kazanılan Yeterlilik |
Program Süresi (Yıl) |
Toplam AKTS Kredisi |
Öğretim Şekli |
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı |
Lisans Derecesi
|
4 |
240 |
Örgün |
- TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
- TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
- QF-EHEA: 1. Düzey
- Yönelim: Akademik
- Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
- Kategori: Ana Yeterlilik
|
STAJ VE ÇALIŞMA OLANAKLARI |
Mezun Gastronomi ve Mutfak Sanatı uzmanları: turizm, seyahat ve ulaştırma sektörlerinde; restoran ve otel gibi yoğun olarak müşterileri hacmine sahip, yeme, içme, eğlence ve konaklama hizmetlerinin verildiği her mekânda çalışabilirler. Gıda ürünlerinin işlendiği ve anında müşteriye sunulabildiği yerlerde görev yapabilirler. Yemek fotoğrafçılığından, yeme içme sektörü işletme yöneticiliğine kadar yiyecekle ilgili aklınıza gelen her alanda görev alabilirler. Yurtdışı okullarla işbirliği ve Erasmus anlaşmaları bölümün eğitim hedefleri arasında yer almaktadır.