ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Gastronomi ve Mutfak SanatlarıSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Lisans Derecesi


4


240


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
  • QF-EHEA: 1. Düzey
  • Yönelim: Akademik
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
  • Kategori: Ana Yeterlilik

DERS PROGRAMI

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60031YETOZ-YGP2011 Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) Türkçe 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
60231YEEOZ-ING1031 İngilizce I İngilizce 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60232YETOZ-TRK1011 Türk Dili Türkçe 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60721METOZ-GAS0041 Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri Türkçe 1 2 2 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0351 Mutfak Matematiği ve Terminoloji Türkçe 2 0 2 4 Mesleki Alan
60721TATOZ-GAS0011 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş Türkçe 3 0 3 4 Temel Alan
60721TATOZ-GAS0021 Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri Türkçe 3 0 3 4 Temel Alan
60721TATOZ-GAS0341 Gıda Güvenliği ve Sanitasyon Türkçe 2 0 2 4 Temel Alan
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60222YETOZ-ATA1022 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Türkçe 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60231YEEOZ-ING1042 İngilizce II İngilizce 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60721METOZ-GAS0662 Stocklar, Soslar ve Çorbalar Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721TATOZ-GAS0362 Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş Türkçe 2 0 2 4 Temel Alan
60721TATOZ-GAS0392 Mutfak Tarihi Türkçe 3 0 3 5 Mesleki Alan
60821METOZ-GAS0382 Depolama Yönetimi ve Satınalma Türkçe 2 0 2 5 Temel Alan
Yetkinlik Geliştirme Dersi I (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60232TATOZ-GAS0443 Gastronomi ve Göstergebilim Türkçe 2 0 2 4 Temel Alan
60721METOZ-GAS0253 Gıda İşleme Yöntemleri Türkçe 2 0 2 5 Temel Alan
60721METOZ-GAS0403 Temel Pişim Teknikleri Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0423 İçeceklere Giriş Türkçe 2 0 2 5 Temel Alan
60721METOZ-GAS0433 Unlu Mamüllere Giriş Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
Genel Eğitim Dersi I 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Genel Eğitim)
Yetkinlik Geliştirme Dersi II (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60721METOZ-GAS0454 Avrupa Mutfağı Türkçe 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0464 Menü Planlama ve Maliyetlendirme Türkçe 2 0 2 4 Temel Alan
60721METOZ-GAS0474 Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları Türkçe 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0484 Hastalıklarda Beslenme ve Güncel Diyetler Türkçe 2 0 2 3 Temel Alan
60721METOZ-GAS0494 Mutfak Kimyası Türkçe 2 0 2 4 Temel Alan
Seçmeli Ders I 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi III (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60414TATOZ-GAS0515 Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama Türkçe 2 0 2 3 Temel Alan
60721METOZ-GAS0505 Türk Mutfağı I Türkçe 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0525 Asya Mutfağı Türkçe 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0535 Soğuk Mutfak Türkçe 2 2 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0545 Yemek Kültürü ve İletişim Türkçe 2 0 2 3 Temel Alan
Seçmeli Ders II 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi IV (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60721METOZ-GAS0286 Servis ve Sunum Teknikleri Türkçe 2 0 2 3 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0566 Ekmek Yapımı Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0576 Türk Mutfağı II Türkçe 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0586 Mekan Tasarımı ve Yerleşimi Türkçe 3 0 3 3 Temel Alan
60721METOZ-GAS0676 Amerika Mutfağı Türkçe 1 3 3 6 Mesleki Alan
Seçmeli Ders III 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi V (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60031YETOZ-YGP2137 Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) Türkçe 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
60421TATOZ-GAS0617 Gıda Mevzuatı ve Sürdürülebilirlik Türkçe 2 0 2 4 Temel Alan
60721METOZ-GAS0597 İleri Seviye Pastacılık Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0607 İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak Türkçe 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0627 Tabak Tasarımı Türkçe 1 2 2 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0637 İnsan Kaynakları Yönetimi Türkçe 2 0 2 3 Temel Alan
Seçmeli Ders IV 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi VI (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60000IUTOZ-GAS0148 İşletmede Mesleki Eğitim Türkçe 0 0 17 22 İşyerinde Uygulama Eğitimi
60031PRTOZ-GAS0338 Bitirme Projesi Türkçe 0 0 6 8 Mesleki Alan
Temel Alan
Mesleki Alan
Yetkinlik Geliştirme
İşyerinde Uygulama Eğitimi
 % 25.83  % 42.08  % 22.92  % 9.17