GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI |
|||||
---|---|---|---|---|---|
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı | |||||
Lisans Derecesi |
4 |
240 |
Örgün |
|
DERS PROGRAMI |
1. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
60031YETOZ-YGP2011 | Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) | Turkish | 1 | 0 | 1 | 1 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu) | ||
60231YEEOZ-ING1031 | İngilizce I | English | 4 | 0 | 4 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu) | ||
60232YETOZ-TRK1011 | Türk Dili | Turkish | 4 | 0 | 4 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu) | ||
60721METOZ-GAS0041 | Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri | Turkish | 1 | 2 | 2 | 5 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0351 | Mutfak Matematiği ve Terminoloji | Turkish | 2 | 0 | 2 | 4 | Mesleki Alan | ||
60721TATOZ-GAS0011 | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş | Turkish | 3 | 0 | 3 | 4 | Temel Alan | ||
60721TATOZ-GAS0021 | Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri | Turkish | 3 | 0 | 3 | 4 | Temel Alan | ||
60721TATOZ-GAS0341 | Gıda Güvenliği ve Sanitasyon | Turkish | 2 | 0 | 2 | 4 | Temel Alan | ||
Toplam Kredi | 21 | 30 |
2. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
60222YETOZ-ATA1022 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi | Turkish | 4 | 0 | 4 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu) | ||
60231YEEOZ-ING1042 | İngilizce II | English | 4 | 0 | 4 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu) | ||
60721METOZ-GAS0662 | Stocklar, Soslar ve Çorbalar | Turkish | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
60721TATOZ-GAS0362 | Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş | Turkish | 2 | 0 | 2 | 4 | Temel Alan | ||
60721TATOZ-GAS0392 | Mutfak Tarihi | Turkish | 3 | 0 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
60821METOZ-GAS0382 | Depolama Yönetimi ve Satınalma | Turkish | 2 | 0 | 2 | 5 | Temel Alan | ||
Yetkinlik Geliştirme Dersi I (Lisans) | 0 | 0 | 2 | 3 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Toplam Kredi | 20 | 30 |
3. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
60213TATOZ-GAS0013 | Temel Tasarım İlkeleri ve Uygulama | Turkish | 1 | 2 | 2 | 4 | Temel Alan | ||
60721METOZ-GAS0403 | Temel Pişim Teknikleri | Turkish | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0423 | İçeceklere Giriş | Turkish | 2 | 0 | 2 | 5 | Temel Alan | ||
60721METOZ-GAS0433 | Unlu Mamüllere Giriş | Turkish | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
60721TATOZ-GAS0023 | Mutfak Kimyası | Turkish | 2 | 0 | 2 | 5 | Temel Alan | ||
Genel Eğitim Dersi I | 0 | 0 | 2 | 3 | Yetkinlik Geliştirme (Genel Eğitim) | ||||
Yetkinlik Geliştirme Dersi II (Lisans) | 0 | 0 | 2 | 3 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Toplam Kredi | 16 | 30 |
4. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
60213METOZ-GAS0014 | Tabak Tasarımı | Turkish | 1 | 2 | 2 | 3 | Temel Alan | ||
60721METOZ-GAS0024 | Mutfak Kimyası Uygulamaları | Turkish | 0 | 3 | 2 | 4 | Temel Alan | ||
60721METOZ-GAS0454 | Avrupa Mutfağı | Turkish | 1 | 3 | 3 | 6 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0464 | Menü Planlama ve Maliyetlendirme | Turkish | 2 | 0 | 2 | 4 | Temel Alan | ||
60721METOZ-GAS0474 | Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları | Turkish | 1 | 3 | 3 | 6 | Mesleki Alan | ||
Seçmeli Ders I | 0 | 0 | 2 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Yetkinlik Geliştirme Dersi III (Lisans) | 0 | 0 | 2 | 3 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Toplam Kredi | 16 | 30 |
5. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
60414TATOZ-GAS0515 | Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama | Turkish | 2 | 0 | 2 | 3 | Temel Alan | ||
60721METOZ-GAS0505 | Türk Mutfağı I | Turkish | 1 | 3 | 3 | 6 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0525 | Asya Mutfağı | Turkish | 1 | 3 | 3 | 6 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0535 | Soğuk Mutfak | Turkish | 2 | 2 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0545 | Yemek Kültürü ve İletişim | Turkish | 2 | 0 | 2 | 3 | Temel Alan | ||
Seçmeli Ders II | 0 | 0 | 2 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Yetkinlik Geliştirme Dersi IV (Lisans) | 0 | 0 | 2 | 3 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Toplam Kredi | 17 | 30 |
6. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
60721METOZ-GAS0286 | Servis ve Sunum Teknikleri | Turkish | 2 | 0 | 2 | 3 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0566 | Ekmek Yapımı | Turkish | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0576 | Türk Mutfağı II | Turkish | 1 | 3 | 3 | 6 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0586 | Mekan Tasarımı ve Yerleşimi | Turkish | 3 | 0 | 3 | 3 | Temel Alan | ||
60721METOZ-GAS0676 | Amerika Mutfağı | Turkish | 1 | 3 | 3 | 6 | Mesleki Alan | ||
Seçmeli Ders III | 0 | 0 | 2 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Yetkinlik Geliştirme Dersi V (Lisans) | 0 | 0 | 2 | 3 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Toplam Kredi | 18 | 30 |
7. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
60031YETOZ-YGP2137 | Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) | Turkish | 1 | 0 | 1 | 1 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu) | ||
60721METOZ-GAS0597 | İleri Seviye Pastacılık | Turkish | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0607 | İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak | Turkish | 1 | 3 | 3 | 5 | Mesleki Alan | ||
60721METOZ-GAS0637 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Turkish | 2 | 0 | 2 | 3 | Temel Alan | ||
60721TATOZ-GAS0017 | Gastronomide Sürdürülebilirlik | Turkish | 2 | 0 | 2 | 4 | Temel Alan | ||
60721TATOZ-GAS0027 | Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz | Turkish | 2 | 0 | 2 | 5 | Mesleki Alan | ||
Seçmeli Ders IV | 0 | 0 | 2 | 4 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Yetkinlik Geliştirme Dersi VI (Lisans) | 0 | 0 | 2 | 3 | Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli) | ||||
Toplam Kredi | 17 | 30 |
8. Yarıyıl | |||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Teorik | Pratik | Yerel Kredi | AKTS Kredisi | Dersin Kategorisi | ||
60000IUTOZ-GAS0148 | İşletmede Mesleki Eğitim | Turkish | 0 | 0 | 17 | 22 | İşyerinde Uygulama Eğitimi | ||
60031PRTOZ-GAS0338 | Bitirme Projesi | Turkish | 0 | 0 | 6 | 8 | Mesleki Alan | ||
Toplam Kredi | 23 | 30 | |||||||
Programın Toplam Yerel ve AKTS Kredileri | 148 | 240 |
% 25.83 | % 42.08 | % 22.92 | % 9.17 |