ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Gastronomi ve Mutfak SanatlarıSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Lisans Derecesi


4


240


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
  • QF-EHEA: 1. Düzey
  • Yönelim: Akademik
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
  • Kategori: Ana Yeterlilik

DERS PROGRAMI

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60031YETOZ-YGP2011 Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) Turkish 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
60231YEEOZ-ING1031 İngilizce I English 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60232YETOZ-TRK1011 Türk Dili Turkish 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60721METOZ-GAS0041 Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri Turkish 1 2 2 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0351 Mutfak Matematiği ve Terminoloji Turkish 2 0 2 4 Mesleki Alan
60721TATOZ-GAS0011 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş Turkish 3 0 3 4 Temel Alan
60721TATOZ-GAS0021 Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri Turkish 3 0 3 4 Temel Alan
60721TATOZ-GAS0341 Gıda Güvenliği ve Sanitasyon Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60222YETOZ-ATA1022 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Turkish 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60231YEEOZ-ING1042 İngilizce II English 4 0 4 4 Yetkinlik Geliştirme (YÖK Zorunlu)
60721METOZ-GAS0662 Stocklar, Soslar ve Çorbalar Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721TATOZ-GAS0362 Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
60721TATOZ-GAS0392 Mutfak Tarihi Turkish 3 0 3 5 Mesleki Alan
60821METOZ-GAS0382 Depolama Yönetimi ve Satınalma Turkish 2 0 2 5 Temel Alan
Yetkinlik Geliştirme Dersi I (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60232TATOZ-GAS0443 Gastronomi ve Göstergebilim Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
60721METOZ-GAS0253 Gıda İşleme Yöntemleri Turkish 2 0 2 5 Temel Alan
60721METOZ-GAS0403 Temel Pişim Teknikleri Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0423 İçeceklere Giriş Turkish 2 0 2 5 Temel Alan
60721METOZ-GAS0433 Unlu Mamüllere Giriş Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
Genel Eğitim Dersi I 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Genel Eğitim)
Yetkinlik Geliştirme Dersi II (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60721METOZ-GAS0454 Avrupa Mutfağı Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0464 Menü Planlama ve Maliyetlendirme Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
60721METOZ-GAS0474 Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0484 Hastalıklarda Beslenme ve Güncel Diyetler Turkish 2 0 2 3 Temel Alan
60721METOZ-GAS0494 Mutfak Kimyası Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
Seçmeli Ders I 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi III (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60414TATOZ-GAS0515 Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama Turkish 2 0 2 3 Temel Alan
60721METOZ-GAS0505 Türk Mutfağı I Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0525 Asya Mutfağı Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0535 Soğuk Mutfak Turkish 2 2 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0545 Yemek Kültürü ve İletişim Turkish 2 0 2 3 Temel Alan
Seçmeli Ders II 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi IV (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60721METOZ-GAS0286 Servis ve Sunum Teknikleri Turkish 2 0 2 3 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0566 Ekmek Yapımı Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0576 Türk Mutfağı II Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0586 Mekan Tasarımı ve Yerleşimi Turkish 3 0 3 3 Temel Alan
60721METOZ-GAS0676 Amerika Mutfağı Turkish 1 3 3 6 Mesleki Alan
Seçmeli Ders III 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi V (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60031YETOZ-YGP2137 Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) Turkish 1 0 1 1 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Zorunlu)
60421TATOZ-GAS0617 Gıda Mevzuatı ve Sürdürülebilirlik Turkish 2 0 2 4 Temel Alan
60721METOZ-GAS0597 İleri Seviye Pastacılık Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0607 İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak Turkish 1 3 3 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0627 Tabak Tasarımı Turkish 1 2 2 5 Mesleki Alan
60721METOZ-GAS0637 İnsan Kaynakları Yönetimi Turkish 2 0 2 3 Temel Alan
Seçmeli Ders IV 0 0 2 4 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
Yetkinlik Geliştirme Dersi VI (Lisans) 0 0 2 3 Yetkinlik Geliştirme (Üniversite Seçmeli)
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Teorik Pratik Yerel Kredi AKTS Kredisi Dersin Kategorisi
60000IUTOZ-GAS0148 İşletmede Mesleki Eğitim Turkish 0 0 17 22 İşyerinde Uygulama Eğitimi
60031PRTOZ-GAS0338 Bitirme Projesi Turkish 0 0 6 8 Mesleki Alan
Temel Alan
Mesleki Alan
Yetkinlik Geliştirme
İşyerinde Uygulama Eğitimi
 % 25.83  % 42.08  % 22.92  % 9.17